PUTIN: Poštovaćemo rezultate izbora u Ukrajini (FOTO)

- Tenkovi ispaljuju vatru, novinari se hapse i kao Gestapo ih tamo drže treći dan. Da li su to odgovarajući uslovi za održavanje izbora? - upitao je Putin koji je rekao da izbori ne ispunjavaju međunarodne standarde, ali da će Moskva poštovati volju ukrajinskog naroda

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da uslovi za održavanje predsedničkih izbora u Ukrajini ne ispunjavaju međunarodne standarde, ali da će Moskva poštovati volju ukrajinskog naroda.

- Tenkovi ispaljuju vatru, novinari se hapse i kao Gestapo ih tamo drže treći dan. Da li su to odgovarajući uslovi za održavanje izbora? - rekao je Putin na ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, preneo je Itar-Tas s.

On je kazao da situacija u Ukrajini ne ispunjava međunarodne standarde za održavanje izbora, ali i napomenuo da Ukrajince treba pustiti da ih održe.

- Mi shvatamo da ukrajinski narod želi da njegova zemlja izađe iz krize. Ophodićemo se s poštovanjem prema njihovom izboru - rekao je ruski predsednik, kako prenosi AFP.

On je takođe rekao da bi bilo bolje da se održi referendum i usvoji novi ustav i da je prema aktuelnom ustavu Viktor Janukovič i dalje ukrajinski predsenik.

Podsetimo, vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov pozvao je danas sve građane te zemlje s pravom glasa da izađu na predsedničke izbore u nedelju da bi “zacementirali temelj svoje države”.

(Telegraf.rs / Tanjug)