Uhapšen zbog sumnje da je vršio milionske malverzacije sa pšenicom

- Sumnja se da je M. T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne. Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na iznos od 96.977.849 dinara - navodi valjevska policija

Jedan od najpoznatijih valjevskih privrednika, M. T. (64), uhapšen je zbog sumnje da je izvršio malverzacije vezano za pšenicu iz Robnih rezervi. Njemu je određen pritvor.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, M. T. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i zloupotreba ovlašćenja u privredi.

- Krivičnom prijavom obuhvaćeni su V.S (1956) iz Beograda, zaposlen u preduzeću "Jugoinspekt" AD Beograd, Z.M. (1965) i M.P. (1955) iz Beograda, zaposleni u Republičkoj direkciji za robne rezerve, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave, kao i LJ.T. (1952) iz Valjeva, bivši radnik PD "Braća Todorović" zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave. Postoji osnov sumnje da su M.T. i V.S. u toku 2012. godine sačinjavali fiktivnu dokumentaciju o kontroli merkantilne pšenice, čije se skladištenje vršilo u silosima u vlasništvu preduzeća "Braće Todorović"- navodi se u policijskom saopštenju.

Sumnja se i da je Z.M. sačinjavao ugovore o kupoprodaji pšenice sa neistinitim podacima o prodavcu i količini robe.  M.P. se tereti da je potpisivao ove ugovore u svojstvu odgovornog lica Republičke direkcije, iako je znao da je prethodno zaključeni ugovor o skladištenju istekao, omogućivši M.T. da na taj način pribavi, na štetu Direkcije, imovinsku korist od 12.515.880 dinara.

- Sumnja se da je M.T. oštetio Republičku direkciju za robne rezerve i tako što je neosnovano fakturisao skladištenje pšenice, kao i da je deo pšenice u vlasništvu Direkcije bacio usled propadanja, ne obaveštavajući nadležne. Ukupna materijalna šteta pričinjena Republičkoj direkciji procenjuje se na iznos od 96.977.849 dinara - navodi valjevska policija.

Uhapšeni M. T.  je poznati valjevski privrednik i vlasnik je nekoliko pekara na području Valjeva.

(S. S.)