Pronađena skrivena Pikasova slika! (FOTO) (VIDEO)

Reč je o portretu nepoznatog muškarca, naslikanog u vertikalnoj kompoziciji, glave oslonjene na ruku, s tri prstena na ruci na kojem su naučnici radili više od pet godina, a koji se nalazio ispod površine jednog od najranijih remek-dela Pabla Pikasa iz 1901. godine - "The Blue Room"

Uz pomoć infracrvenih zraka, američki kustosi i naučnici otkrili su skrivenu sliku ispod površine jednog od najranijih remek-dela Pabla Pikasa iz 1901. godine - "The Blue Room".

Reč je o portretu nepoznatog muškarca, naslikanog u vertikalnoj kompoziciji, glave oslonjene na ruku, s tri prstena na ruci na kojem su naučnici radili više od pet godina.

Analize su potvrdile da je reč o Pikasovom delu, najverovatnije naslikanom malo pre "The Blue Room". Medjutim, ostaje pitanje ko je naslikani muškarac.

Ova misterija sada podstiče nova istraživanja o toj slici koju je Pikaso naslikao na početku karijere, u Parizu, na početku svog plavog melanholičnog perioda stavaralaštva.

Naučnici su prvi put 2008. otkrili uz pomoć infracrvenih zraka skriveni portret nakon čega su koristili druge tehnologije za skeniranje slike.

Kustosi planiraju prvu izložbu fokusiranu na "The Blue Room" za 2017. godinu.

(Telegraf.rs)