Putina opet upoređuju sa Hitlerom i Staljinom!

- To je tačno ono što su Hitler i Staljin radili. Takva poređenja su apsolutno tačna - rekla je predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte u intervjuu za nemački magazin "Fokus" i dodala da ne samo Ukrajinci, već i baltičke zemllje i Poljska osećaju rusku agresiju

Predsednica Litvanije Dalija Gribauskajte uporedila je ruskog predsednika Vladimira Putina sa Hitlerom i Staljinom i rekla da on koristi pripadnost naciji kao izgovor za vojno osvajanje neke zemlje, zbog čega je rešenje ukrajinske krize daleko.

- To je tačno ono što su Hitler i Staljin radili. Takva poređenja su apsolutno tačna - rekla je Gribauskajte u intervjuu za nemački magazin "Fokus" i dodala da ne samo Ukrajinci, već i baltičke zemllje i Poljska osećaju rusku agresiju.

Ona je izjavila da se praktično svake sedmice održavaju ruske vojne vežbe u Kaljingradu, na granici sa Litvanijom.

"Militarizacija je tamo ogromna", rekla je Gribauskajte i dodala da se stalno dešavaju male provokacije.

Predsednica Litvanije je ocenila da Rusija želi da baltičke zemlje drži u privrednoj i energetskoj zavisnosti i da od njih učini nepouzdane partnere EU i NATO.

Ona je rekla da ne veruje ni u brzo rešenje ukrajinske krize, ni Putinu.

- On veoma kalkuliše. To što obeća, ne sprovede, a ako i sprovede, to je zato što to njemu služi - rekla je Gribauskajte.

(Telegraf.rs / Tanjug)