Obrenovčani tuže osiguranja zbog neisplaćivanja štete?

Tužbe će najverovatnije biti podnete protiv Dunav osiguranja, Delta đenerali i Unika osiguranja, a jedina kompanija koja je isplatila svoje osiguranike je Triglav

Obrenovčani će tužiti osiguravajuća društva koja nisu isplatila novac onima koji su osigurali lokale i stambene objekte, a uništeni su u poplavama.

Kako nezvanično saznaje "Danas", tužbe će biti podnete protiv Dunav osiguranja, Delta đenerali i Unika, a jedina kompanija koja je isplatila svoje osiguranike je Triglav osiguranje.

Sa druge strane, u Dunav osiguranju kažu za ovaj list da su građani izmanipulisani i da veoma mali broj njih ima osiguranje od poplava, koje se dodatno plaća i ne spada u osnovni paket imovinskog osiguranja.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković apelovao je pre dve sedmice na osiguravajuća društva da isplate premije građanima koji su osigurali lokale i stambene objekte od poplava, ali većina, kako kaže, to nije učinila.

- Osiguranje od poplava nije u osnovnom paketu imovinskog osiguranja. Broj onih koji imaju tu polisu meri se u promilima. Nemamo informaciju da neki naš osiguranik nije isplaćen na osnovu polise o poplavama. Neko je očigledno izmanipulisao Obrenovčane, koji misle da imaju pravo da dobiju premiju na nešto na šta nisu ni osigurani - kažu u Dunav osiguranju.

Osim ovih problema, život u Obrenovcu se vraća u normalu, a opštinske popisne komisije i dalje na terenu procenjuju štetu. Tačan iznos štete trebalo bi da bude utvrđen polovinom maja.

(Telegraf.rs)