Navijači i Četnici napali „Žene u crnom“ u Valjevu! (FOTO)

Napad se dogodio dok su članovi ove nevladine organizacije u centru Valjeva na Gradskom trgu večeras oko 19 časova održavali protesni skup. Na članove koji su razvukli transparente na kojima se pisalo „Da se ne zaboravi Srebrenica“ nasrnuli su navijači i valjevski „četnici“, a veći inicident je sprečila policija

Valjevska policija uhapsila je 10-ak navijača i pripadnika grupe „Četnici Valjeva“ zbog napada na članove udruženja „Žene u crnom.

Napad se dogodio dok su članovi ove nevladine organizacije u centru Valjeva na Gradskom trgu večeras oko 19 časova održavali protesni skup. Na članove koji su razvukli transparente na kojima se pisalo „Da se ne zaboravi Srebrenica“ nasrnuli su navijači i valjevski „četnici“, a veći inicident je sprečila policija.

Grupa mladića pokušala je da im otme transparente, gađala ih je jajima i pokušala da se fizički obračuna sa učesnicima skupa. Ubrzo je intervenisala policija koja ih je privela. U valjevskoj policiji kažu da su „Žene u crnom“ uredno prijavile večerašnji skup i navode da će o daljoj sudbini odlučiti javni tužilac, koji bi trebalo da sasluša privedene mladiće.

Njihovo privođenje izazvalo je gnev mnogobrojnih građana, koji su se okupili ispred zgrade policije u Valjevu.

(S. S.)