Željko Obradović optužen zbog krijumčarenja kornjača!

Nakon kontrole pogranične policije pronađena su četiri paketa sa ukupno 640 živih kornjača, čiji je uvoz zabranjen bez prethodno ispunjenih uslova koje nalaže Pravilnik o uslovima uvoza i prevoza živih životinja

Protiv Željka Obradovića (52), državljanina Republike Hrvatske, tužilac Odeljenja III Tužilaštva Bosne i Hercegovine podneo je optužnicu zbog krijumčarenja živih kornjača, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Obradović, koji je rođen 2. februara 1962. godine u Metkoviću, Republika Hrvatska,  28. marta 2014. godine putničkim vozilom hrvatskih tablica došao je na granični prelaz Unka u opštini Čapljina i pograničnoj policiji BiH saopštio da ne prevozi nikakvu robu podložnu carini ili posebnim odobrenjima.

Nakon kontrole pogranične policije pronađena su četiri paketa sa ukupno 640 živih kornjača, čiji je uvoz zabranjen bez prethodno ispunjenih uslova koje nalaže Pravilnik o uslovima uvoza i prevoza živih životinja, sirovina, proizvoda i nusproizvoda životinjskog porekla, veterinarskih lekova i hrane za životinje u Bosni i Hercegovini.

Optuženi se tereti da je, izbegavajući mere carinske kontrole i bez odgovarajućeg odobrenja, preko carinske linije pokušao da prenese robu čiji izvoz je zabranjen, čime je počinio krivično delo krijumčarenja.

Optužnica je prosleđena Supu BiH.

(Telegraf.rs / Izvor: Avaz.ba)