Ukrajinska vojska ubila 20 civila u Lugansku (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Tela nastradalih u jutrošnjem napadu nalaze se na ulicama ovog grada. Strahovanja su da je broj civilnih žrtava veći od 20. Grad nema struju i vodu, a pogođena je i zapaljena rafinerija Lisičansk

Teškom artiljerijom po civilima. Najmanje 20 ljudi ubijeno je tokom napada ukrajinske vojske na grad Lugansk. Ukrajinske snage su pogocima iz višecevni raketnih lansera "grad" zapalile rafineriju Lisičansk, u regionu Luganska, jedinog proizvođača propilena u zemlji.

Tela nastradalih u jutrošnjem napadu nalaze se na ulicama ovog grada. Strahovanja su da je broj civilnih žrtava veći od 20.

Rafinerija je gađana sa aerodroma u Kramatorsku. U blizini Lisičanska se nalaze skladišta vodonika. Vatrogasne brigade nastoje da ugase požar u rafineriji, saopštavaju vlasti samoproklamovane Luganske Narodne Republike.

Na udaru ukrajinske artiljerije su se našla i neka predgrađa Luganska. U ovom gradu je prekinuto snabdevanje strujom i vodom.

Inače, Lisičansk je u vlasništvu ruske naftne kompanije Rosnjeft, koja se nedavno našla na udaru trećeg paketa američkih sankcija protiv Rusije, prenosi Itar-Tas.

(Telegraf.rs / Tanjug / Rt.com)