Amerikanci masovno kupuju kalašnjikove!

Smatra se da su "kalašnjikov" i njegove različite modifikacije najrasprostranjenije streljačko oružje na planeti. Tokom poslednjih 65 godina u svetu je pušteno u prodaju oko 100 miliona jedinica ovog automata

Nakon novih sankcija koje su uvedene Rusiji, Amerikanci u velikim količinama kupuju ruske "kalašnjikove", jer se boje da će to oružje uskoro nestati iz prodavnica, prenosi agencija "Srna".

Kako navode američki mediji, nakon zadnjih sankcija uvedena je zabrana uvoza u SAD proizvoda "Kalašnjikov", koji ulazi u sastav državne korporacije "Rosteh". Pri tome je prodaja i upotreba oružja, koje se nalazi na teritoriju Amerike i dalje dopuštena. Stanovnici mnogih država žele da kupe automat "kalašnjikov" jer smatraju da će uskoro poskupeti ili nestati iz prodaje.

- Prodajemo proizvode koncerna "Kalašnjikov" i oni jako brzo nestaju - ističe Robert Keler, predstavnik mreža trgovina oružjem "K-Var korp". Prema njegovim rečima, na talasu popularnosti "kalašnjikova" povećana je i prodaja drugog oružja koje podseća na taj ruski automat.

Smatra se da su "kalašnjikov" i njegove različite modifikacije najrasprostranjenije streljačko oružje na planeti. Prema podacima državne korporacije "Rosteh", u koju ulazi i koncern "Kalašnjikov", tokom poslednjih 65 godina u svetu je pušteno u prodaju oko 100 miliona jedinica ovog automata.

(Telegraf.rs)