OČAJNA LOZNIČANKA: Hitna pomoć nije htela da dođe po mog polumrtvog oca!

Gordana Filipović iz Loznice tvrdi da lekari Hitne pomoći nisu hteli da dođu po njenog bolesnog oca, pravdajući se da čekaju da se desi neka saobraćajna nesreća

Doživela sam užas u lozničkoj bolnici. Polumrtvog oca su mi izbacili sa odeljenja hirurgije, a Hitna pomoć nije htela ni da dođe kad smo ih zvali, priča ogorčena Gordana Filipović iz Loznice, ćerka Stanka Gligorića (81), koga su juče, u kritičnom stanju otpustili sa odeljenja hirurgije Opšte bolnice u Loznici.

Naime, njen otac koji boluje od Alchajmerove bolesti, nestao je u subotu i proveo 46 sati sam u šumi, bez hrane i vode. Pronašli su ga dehidriranog, izgrebanog, izmučenog. Prema njenim rečima, najstrašniji su bili crvi koji su se razmnožili u debelom crevu.

- Oca smo našli u utorak. Okupali smo ga i sredili. Međutim, kad smo krenuli da ga presvlačimo, počeli su da izlaze crvi! Nismo znali odakle. Kad smo mu raširili noge, crvi su počeli da izlaze iz analnog otvora kao iz mravinjaka!Bilo je strašno, uzeli smo usisivač i njime ih pohvatali, a kad smo pozvali Hitnu pomoć, oni nisu hteli da dođu - dodaje Filipović, piše "Kurir".

Ona je stavila bolesnog oca u auto i dovezla ga do Hitne, ali tamo ju je zatekla nova neprijatnost.

- Zamislite šta mi je rekao načelnik Hitne: "Pa nismo mi transportno preduzeće, mi moramo da čekamo i da budemo pripravni ako se desi neka saobraćajna nesreća, a ne da vozimo vašeg oca! Da ste ga čistili, ne bi crvi morali sad da obavljaju vaš posao". Na kraju su ga primili na odeljenje hirurgije - dodaje Filipović.

U bolnici su joj rekli da je njen otac medicinski fenomen i da su mu u šumi, najverovatnije dok je vršio nuždu, mušice ili crvi ušli u debelo crevo, tamo formirali larve i razmnožili se. Njen otac je sada fizički zdrav, ali je uprkos Alchajmerovoj bolesti, odbijen za tužu pomoć i negu.

(Telegraf.rs)