Crna Gora žali zbog Putinovih sankcija!

- Ministarstvo je naložilo ambasadi u Rusiji da detaljnije izvesti o specijalnim ekonomskim merama koje su definisane ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina - saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore

Pošto je Rusija proglasila jednogodišnju zabranu uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele sankcije ili su im se pridružile, na udaru će se naći i Crna Gora, koja je podržala sankcije uvedene Moskvi zbog sukoba u Ukrajini.

Iz Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija Crne Gore danas su izrazili žaljenje zbog odluke Ruske Federacije da uvede sankcije toj zemlji.

Kako objašnjavaju, usaglašavanje sa odlukama EU na liniji je ostvarivanja spoljno-političkih prioriteta, kao i poštovanja principa i vrednosti za koje se Crna Gora zalaže u međunarodnim odnosima a da nijednog trenutka nije imalo anti-ruski karakter.

- Ministarstvo je naložilo ambasadi u Rusiji da detaljnije izvesti o specijalnim ekonomskim merama koje su definisane ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina - saopšteno je.

(Telegraf.rs / Tanjug)