JEZIV I UZNEMIRUJUĆI FOTO: Ovo krvavo ubistvo tinejdžera povratilo je rasnu mržnju!

reper Ti Faroa je bio u ponoć prošle subote u svojoj kući, koja je blizu mesta gde se dogodilo ubistvo i uspeo je da igrom slučaja vidi kako policajac puca u Brauna (18), nakon čega je slike ubistva postavio na Tviter

Reper iz Fergusona, čije je umetničko ime Ti Faroa, postavio je na svom Tviter profilu slike ubistva crnog tinejdžera Majkla Brauna, zbog čije smrti u ovom gradu danima bukte neredi.

Ti Faroa je bio u ponoć prošle subote u svojoj kući, koja je blizu mesta gde se dogodilo ubistvo i uspeo je da igrom slučaja vidi kako policajac puca u Brauna.

Ti Faroa je odmah na Tviteru izvestio o pucnjavi i njenom tragičnom okončanju. Nenaoružanog Majkla Brauna (18) ubio je 10. avgusta policajac Daren Vilson, na sred ulice u Fergusonu, sa pet metaka. Nakon ubistva tinejdžera, šokirana javnost je pokrenula proteste, koji su brzo prerasli u nerede. Prošle noći se oko 200 demonstranata sukobilo sa policijom.

Policija je u isto vreme kad je objavila identitet policajca koji je ubio Brauna, objavila i dokumenta u kojima se tvrdi da je naoružani Braun ukrao cigarete iz prodavnice sa saučesnikom, za koga se sumnja da je Dorijan Džonson, koji je prethodno svedočio o ubistvu.

Istraga o ubistvu je brzo predata u ruke državne policije Misurija, ali je juče i američki Federalni istražni biro (FBI) ispitivao svedoke.

U međuvremenu, roditelji Majkla Brauna, uz podršku aktivista za ljudska prava Ala Šarptona i Džesija Džeksona, postali su simbol nove kampanje protiv policijskog odnosa prema Afro-Amerikancima. U Fergusonu, napominje “Dejli mejl”, živi 21.000 stanovnika, od čega su dve trećine crnci. U lokalnoj policijskoj stanici radi 53 službenika, od čega samo tri crnca.

(Telegraf.rs)