KRENUO NA ŽURKU: Milićev u Kini uhapšen kod noćnog kluba!

- Begunac iz Srbije je bio sa još jednim srpskim državljaninom. Njih su zaustavili policajci kada su krenuli u noćni provod u klub "Peper" - kaže državljanin Srbije koji živi u gradu Šenžen, u kom je uhapšen Marko Milićev

Marko Milićev,osumnjičen da je 25. jula na Brankovom mostu "kantrimenom" usmrtio Luku Jovanovića (21), uhapšen je u blizini noćnog kluba "Peper", u Šenženu, u koji je krenuo na žurku. On je bio sa Srbinom poznatim po orgaizovanju noćnih zabava u tom gradu.

- Begunac iz Srbije je bio sa još jednim srpskim državljaninom. Njih su zaustavili policajci kada su krenuli u noćni provod u klub "Peper" - kaže za "Blic" državljanin Srbije koji živi u tom gradu.

Policija istražuje kontakte Milićeva sa građanima Srbije koji žive u tom gradu, kao i da li je imao zajedničke poslove sa njima. Neki od Srba koji žive u Šenženu bave se preprodajom kineske robe u Srbiji.

- Milićev je uhapšen po srpskoj Interpolovoj poternici raspisanoj zbog saobraćajne nesreće na Brankovom mostu. Takođe, njemu je istekla turistička viza, što je bio jedan od osnova da ga zadrže u pritvoru - kaže izvor.

Kako piše "Blic", Milićev za sada nije tražio pravnu pomoć srpskog konzulata u Kini. MUP je kontaktirao sa Ambasadom Kine u Beogradu i pokrenuo proceduru za izručenje Milićeva.

- Procedura je pokrenuta i u razgovorima s predstavnicima Kine je ponovljeno da bi oni moglo da izruče Milićeva Srbiji u roku od dve nedelje - kaže ovaj izvor.

(Telegraf.rs)