Pronađeno telo zatrpanog rudara Željka Miletića

- Telo Miletića izvučeno je iz ruševina a sada se čeka na uvid višeg javnog tužioca i inspektora - izjavio je Tanjugu, generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević

Spasioci i rudari su sat posle ponoći, u jami "Strmosten" Rudnika Rembas pronašli telo Željka Miletića, zatrpanog još od 23. septembra.

- Telo Miletića  izvučeno je iz ruševina a sada se čeka na uvid višeg javnog tužioca i inspektora -  izjavio je Tanjugu, generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Vladan Milošević.

Milošević očekuje da će do 12 sati tužilac obaviti svoj posao kada će se znati više detalja o stradanju Miletića. Dežurni tužilac Višeg suda u Jagodini, u čijoj je teritorijalnoj nadležnosti opstina Despotovac i Strmosten, Olivera Jevremović, izjavila je Tanjugu da još nije pozvana na uviđaj. Telo rudara će do tada ostati u jami ali je izvučeno iz ruševina na sigurno.

Na Miletića se, u jami, obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje i od tada sa njim nije bilo nikakvog kontakta.

Bio je otac troje maloletne dece i živeo je sa nevenčanom suprugom. 

Poticao je iz rudarske porodice. Otac je rudarski penzioner, a brat, stariji godinu dana, radi u istoj jami. Miletić je kao rudar radio osam godina.

(Telegraf.rs / Tanjug)