PUTIN: Ukrajina je naša najbratskija nacija!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom interesu Rusije i dodao da je Ukrajina za Rusiju "najbratskija od svih nacija"

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je izlazak Ukrajine iz političke i ekonomske krize u nacionalnom interesu Rusije i dodao da je Ukrajina za Rusiju "najbratskija od svih nacija".

- U našem je interesu da imamo pouzdanog i predvidljivog partnera i suseda - rekao je Putin na investicionom forumu "VTB Kapital Raša", preneo je Rojters.

Ruski predsednik je u vezi sa tim izrazio nadu da će parlamentarni izbori u Ukrajini, zakazani za 26. oktobra, omogućiti povratak stabilnosti u toj zemlji, navodeći da je to takođe u interesu Rusije.

Putin je istakao da će izbori doprineti stabilnosti u Ukrajini ukoliko zvanični Kijev bude garantovao puna prava svim ukrajinskim građanima, što se, kako navodi Rojters, očito odnosi na proruski orijentisane građane na istoku Ukrajine, u Donjeckoj i Luganskoj oblasti. Oni su, inače, najavili da neće učestvovati na izborima 26. oktobra.

- Nadam se da će parlamentarni izbori u Ukrajini biti pravedni i da će u tu zemlju konačno stići dugo očekivana politička stabilnost - rekao je ruski predsednik.

Zvanični Kijev optužuje Moskvu da se meša u unutrašnje poslove Ukrajine time što podržava proruske snage na istoku zemlje, što Kremlj negira.

( Telegraf.rs / Tanjug )