UKLJUČITE SE I VI: Pokloni knjigu, sačuvaj biblioteku!

Vaša stara lektira, knjige na metar koje godinama skupljaju prašinu, omiljene i iskorišćene knjige, mogu biti deo fonda biblioteke "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu. Ponesite i poklonite knjige - da sačuvamo biblioteku! Bioetičko društvo Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda organizuje humanitarnu akciju od 10. do 13. oktobra

Dom omladine Beograda poziva sve posetioce, prijatelje, saradnike, festivale, udruženja, izdavačke kuće, umetnike, sugrađane da idućeg vikenda dođu u Dom omladine Beograda i od 12.00 do 20.00 časova donesu bar jednu knjigu, poželjno i više.

Milionski grad kao što je Beograd sigurno može da sakupi 25.000 knjiga, koliko je poplavljeno u biblioteci "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu. Ako ste krenuli na koncerte, Vikend francuskog filma, neku od tribina, u Američki kutak ili EU info centar, ne idite praznih ruku.

Vaša stara lektira, knjige na metar koje godinama skupljaju prašinu, omiljene knjige, iskorišćene knjige, mogu biti deo fonda Biblioteke u Obrenovcu. Ponesite knjige, poklonite knjige - da sačuvamo biblioteku! Bioetičko društvo Srbije u saradnji sa Domom omladine Beograda, organizuje humanitarnu akciju sakupljanja knjiga za bibioteku "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu pod nazivom "Pokloni knjigu - sačuvaj biblioteku!"

Akcija će trajati u holu Doma omladine od petka, 10.oktobra u podne do ponedeljka, 13. oktobra uveče.

"Biblioteke se ne prave, one rastu" rekao bi Agustin Birel. Stoga, pomozimo biblioteci u Obrenovcu da se obnovi i da raste, sa svojim čitateljima i čitateljkama i sa nama zajedno! Poklonimo knjigu i vratimo osmeh na lice, jer osmeh se osmehom vraća! Knjiga uvek budi toplinu u srcu i čini najlepši poklon. Knjiga je uvek predstavljala ključ za mnoga vrata o kojima i ne sanjamo i prozor u naše snove i vizije.

Na otvaranju akcije, 10. oktobra u podne, još jednom ćemo se podsetiti posledica katastrofalne poplave koja je potresla našu zemlju a posebno Obrenovac i njegove stanovnike i stanovnice, u nadi da će se situacija što pre poboljšati, ali i istaći humano i spontano organizovanje stanovništva širom Srbije da pomognu najugroženijim područjima. Nakon toga, odlomke iz svojih ili omiljenih knjiga, čitaće naši poznati književnici i umetnici.

Biblioteka "Vlada Aksentijević" u Obrenovcu je osnovana 1904. godine i ove godine slavi 110 godina postojanja. U poplavi je nastradalo oko 25.000 knjiga.

Pozivamo sve građane i građanke koji žele da poklone knjigu i tako pomognu obnovu biblioteke u Obrenovcu da tokom ova četiri dana dođu u Dom omladine i podrže našu akciju.

Bioetičko društvo Srbije će organizovati prevoz prikupljenih knjiga do biblioteke u Obrenovcu posle akcije. Akcija se završava u ponedeljak 13.oktobra uveče, predstavom organizacije "Duša".

(Telegraf.rs)