OVAKAV MJUZIKL NEMA NI BRODVEJ: Put oko sveta za 80 dana na srpski način! (FOTO)

Inkluzivni mjuzikl "Čarobno Putovanje",u režiji Đorđa Makarevića, biće ponovo izvedena 13. oktobra 2014. godine u 19.30 časova na sceni Pozorišta na Terazijama. Karte za predstavu se mogu kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama. Kupovinom karata direktno pomažete realizaciju same predstave

Još jedno izdanje predstave prvog inkluzivnog mjuzikla "Čarobno putovanje" biće izvedeno 13. oktobra 2014. sa početkom od 19 i 30 na sceni Pozorišta na Terazijama. Jedinstveni pozorišni komad predstavlja jedini inkluzivni mjuzikl u svetu u kome glavne likove tumače mladi sa autizmom.

Mjuzikl sa potpisom reditelja Đorđa Makarevića, za samo godinu i po dana ostvario je veliki uspeh, a najubedljiviji dokaz toga je prestižna Nagrada grada Beograda.

Makarević je ovom predstavom stekao status jedinog reditelja u svetu kojem je pošlo za rukom da realizuje ovakav projekat.

- Pošto se zove “Čarobno putovanje”, nadam se da će se naredna izvođenja nastaviti “čarobno” i da ćemo nastupati preko granica Srbije, tim pre što ovakva predstava ne postoji nigde u svetu, pa čak ni na čuvenom Brodveju - kaže Makarević.

Mjuzikl je napravljen po uzoru na tekst Žila Verna “Put oko sveta za 80 dana”, pa radnja predstave govori o tome da ljudi na svom životnom putu upoznaju različite ljude i nakon upoznavanja – razbijaju predrasude.

Predstava je rađena u koprodukciji sa Republičkim udruženjem Srbije za pomoć osobama sa autizmom i Ministarstvom rada. Partneri na predstavi su AKUD "Lola" i Tutti Srbija. Karte za predstavu se mogu kupiti na blagajni Pozorišta na Terazijama. Kupovinom karata direktno pomažete realizaciju same predstave.

(Mihajlo Pavić)