Milan Bandić godinu dana u pritvoru?

Smatra se da će zagrebački gradonačelnik u pritvoru provesti mnogo više nego što je određeno iz razloga što je tužilaštvo predložilo 270 svedoka, za koje će biti potrebno dosta vremena da budu ispitani

Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba koji je nedavno uhapšen, mogao bi u pritvoru da provede i do godinu dana zbog velikog broja svedoka koji treba da budu ispitani, preneli su hrvatski mediji.

Oni su takođe istakli i da je tužilaštvo predložilo 270 svedoka ali da taj broj može da bude i veći, jer se kao primer naveo slučaj bivše županice Marine Lovrić Merzel u kom je ispitano 110 svedoka i ceo postupak je trajao pet meseci. Iz tog razloga se došlo do zaključka da bi zagrebački gradonačelnik mogao da bude bar 10 meseci u pritvoru.

Hrvatsko Tužilaštvo nije zadovoljno odlukom sudije Zdenka Posavca koji je uhapšenima, Bandiću, Slobodanu Ljubičiću i Miru Lacu odredio kauciju od 100.000 kuna (nešto manje od 160.000 dinara), iako im je prethodno određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke, preneo je Index.hr.

- Žalićemo se na ovakvu odluku jer smatramo da sudija nije trebalo da prihvati kauciju koju je položio samo Laco - navodi se u Tužilaštvu.

Podsetimo, Bandić je uhapšen zbog optužnice za zloupotrebu službenog položaja i korupciju, a zatim mu je određen pritvor od 30 dana.

 (Telegraf.rs)