PRETI MU SMRTNA KAZNA: Američki četnik se pojavio pred sudom (FOTO) (VIDEO)

Tužioci će tražiti egzekuciju Frejna koji će, između ostalog, biti optužen za ubistvo s predumišljajem i ubistvo policajca. Komesar pensilvanijske policije Frenk Nunan je istakao da je Erik imao misiju da napadne policiju, a možda i civile

Tužioci će tražiti smrtnu kaznu za osumnjičenog Erika Frejna, koji se danas pojavio na sudu, za ubistvo policajca u Pensilvaniji nakon što je 7 nedelja duga potera za njim završena hapšenjem.

Nekoliko stotina policajaca je tragalo za Erikom Metjuom Frejnom (31), poznatom kao "američki četnik", od 12. septembra kada je iz zasede otvorio snajpersku vatru ispred kasarni državne policije u Bluming Grouvu. U tom napadu je ubijen desetar Brajon Dikson (38), a ranjen je policajac Aleks Daglas.

U potrazi je učestvovalo nekoliko stotina policajaca sa helikopterima, oklopnim vozilima i sofisticiranom tehnologijom za praćenje.

Osumnjičeni je na kraju uhapšen juče u 18 sati po lokalnom vremenu ispred napuštenog hangara za avione u pensilvanijskom odmaralištu Tanersvil, a danas se pojavio pred sudom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)