KRITIČNO STANJE: Šešelj dolazi na VMA?

Lekarski tim iz Srbije predvođen doktorom Milovanom Bojićem, koji je ove nedelje pregledao Šešelja u Hagu, utvrdio je da je njegovo zdravstveno stanje izuzetno ozbiljno i da se Šešelj nalazi u životnoj opasnosti

Lider radikala Vojislav Šešelj, kome je početkom meseca dijagnostifikovana metastaza raka na jetri, mogao bi uskoro da bude prebačen na lečenje u Beograd, najverovatnije na VMA, objavio je "Informer".

Lekarski tim iz Srbije predvođen doktorom Milovanom Bojićem, koji je ove nedelje pregledao Šešelja u Hagu, utvrdio je da je njegovo zdravstveno stanje izuzetno ozbiljno i da se Šešelj nalazi u životnoj opasnosti.

Podsetimo, šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić rekao je da Šešelj nema odgovarajuću i blagovremenu zdravstvenu zaštitu.

On je kazao da radikali traže da mu se obezbedi odgovarajuća zdravstvena zaštita ili da će u suprotnom 8. novembra otići u Hag da protestuju i traže da Šešelja puste na slobodu.

- Danas mu je hitno potrebna sloboda da dođe kući i da mu se ovde pruži adekvatna zdravstvena zaštita - rekao je Krasić i dodao da je Šešelj nevina osoba.

On je rekao da su u Haškom tribunalu izveštaj ultrazvuka koji su pokazali Šešelju prekrili belim papirom na mestu na kome je bila napisana dijagnoza.

Krasić je naveo da je Haški tribunal još 2006. tražio od Šešeljeve supruge Jadranke da posle poseta suprugu ne obaveštava javnost o njegovom zdravstevnom stanju, što od drugih nije traženo.

(Telegraf.rs / Informer)