RIK proglasio izbornu listu "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić"

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke izbornu trku za republički parlament počeće sa mesta broj pet

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu Koalicije "Pokrenimo Srbiju", predvođenu Srpskom naprednom strankom. Ova koalicija, u kojoj su SNS, Nova Srbija, Pokret Snaga Srbije i Pokret socijalista, na izbornom listiću za izbore 6. maja biće na mestu broj pet. Listu Naprednjaka podržalo je oko 12.000 građana.

Lista se zove "Pokrenimo Srbiju - Tomislav Nikolić", koji je i prvi na listi, a za njim slede Aleksandar Vučić, Jorgovanka Tabaković, Velimir Ilić.

Ta koalicija predala je RIK-u izbornu listu sa potpisima 13.620 građana, od čega je Komisija utvrdila da je 12.834 pravno valjanih, pošto 617 građana, koji su podržali listu, nisu bili upisani u birački spisak, 20 ih je bilo upisano po dva puta, 23 je potpisalo neke prethodne liste, a 104 birača su imala neispravan matični broj.

RIK je prethodnih dana već proglasio četiri izborne liste, i to kao prvu listu "Izbor za bolji život - Boris Tadić", koju predvodi DS, na drugom mestu je "Srpska radikalna stranka - dr Vojislav Šešelj", zatim slede "Ujedinjeni regioni Srbije - Mlađan Dinkić" na trećem mestu, a lista broj četiri je "Čedomir Jovanović - Preokret".

(M. S. / Tanjug)