Tadić obradio klasik Šarla Akrobate! (VIDEO)

Na albumu "Mirina" gitarista Miroslav Tadić pored kompozicija Arsena Dedića i Zdenka Runjića snimio je i kultnu stvar "Ona se budi", ističući da jako voli tu pesmu i sjajnu energiju koja zrači iz originalnog snimka Šarla akrobate

Gitarista Miroslav Tadić, kog očekuje zajednički koncert sa braćom Teofilović u ponedeljak 10. novembra (20.00 časova) u Kolarcu u Beogradu, samostalno je snimio izuzetno zanimljivu instrumentalnu obradu pesmu "Ona se budi" kultnog benda Šarlo Akrobata!

Na albumu "Mirina" (2013, Croatia Records) Tadić je pored kompozicija Arsena Dedića i Zdenka Runjića snimio i "Ona se budi", ističući da jako voli tu pesmu i sjajnu energiju koja zrači iz originalnog snimka Šarla akrobate.

- Svirajući je otkrio sam da mogu da je prikažem na jedan novi način, da iz nje izvučem neku dimenziju koja se ne vidi tako lako i mislim da sam uspeo. To je moj proces kod bilo koje obrade ili aranžmana koji radim... Uvek pokušavam da pronađem i izrazim neku emociju ili energiju koja postoji u pesmi, ali je možda promakla drugim muzičarima - objašnjava Tadić.

Sa vokalnim duom Radišom i Ratkom Teofilović, Tadić će održati 10. novembra koncert u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koji nosi simboličan naziv "Zaboravljeni svet Balkana".

Jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike Teofilovići planiraju da sa Tadićem, pored ostalog, izvedu kompozicije sa zajedničkog albuma "Vidarica" (2012), ali najavljuju i "neke nove obrade starih pesama koje su nastajale inspirisane zajedničkim putovanjima i koncertima".

Ulaznica za koncert Teofilovića i Miroslava Tadića 10. novembra u Kolarcu košta 1.200 dinara na blagajni Kolarca i preko mreže www.eventim.rs.

(Telegraf.rs)