Rašo, vrati se u Mokrin, volimo te više nego Beograđani! (VIDEO)

Književnik i novinar Raša Popov oduvek je bio omiljen među decom, a vest da su ga napala maloletna braća, duboko je potresla Leposavu Latinović, koju je u školi u rodnom Mokrinu pre više od 20 godina posetio Popov

Leposava Ramaji, sada Latinović, bila je jedna od učenika u osnovnoj školi "Vasa Stajić" u Mokrinu, koja je imala priliku da se druži sa Rašom Popovim. Popov je pre više od 20 godina upravo u njenom odeljenju snimao svoju emisiju.

- Sećam se kada sam ušla u učionicu, videla sam da na mestu u klupi gde je inače sedeo moj drug, sedi Raša Popov. Svi smo bili veoma uzbuđeni što je sa nama u školi - priča Leposava.

Ona pamti da je Popov tada pričao o svom školovanju i kako je bilo kad je on bi đak.

- Sedeli smo zajedno, a on je svima nama pokazivao svoje tablice i pričao kako je bilo školovanje u njegovo vreme. Tada sam bila treći razred, to pamtim odlično - nastavlja Leposava.

Upravo su deca koja imaju godina kao Leposava na snimku iz škole napala poznatog novinara i autora emisije "Fore i fazoni".

- Videla sam vest da je Raša napadnut i šokirana sam. Ovo je velika sramota... Veoma sam razočarana što se to njemu desilo - nastavlja Leposava.

Leposava navodi da su se vremena dosta promenila od dana kada je Raša Popov ušao u njenu učionicu i odrasli sada ni ne znaju kako da se izbore sa decom.

- Raša je veoma cenjen u Mokrinu, svi ga vole, prosto ne mogu da verujem da su ga deca napala. Zgrožena sam - priča ona.

Leposava je želela da putem Telegrafa ostavi poruku Raši Popovu.

- Vratite se u Mokrin, mi ćemo znati da vas više cenimo i volimo - poručila je Raši Leposava.

Pogledajte snimak Leposave i Raše iz škole "Vasa Stajić" u Mokrinu:

(J. R.)