Ubica male Tijane Jurić psihički pukao u zatvoru

- Svaki put kad mu ona (majka) dođe, prvo ga pita kako mu je i da li izdržava... Dragan joj nevoljno odgovara, a posle ide period kad oboje zaćute i gledaju u jednu tačku. Onda on počinje da plače, a za njim i majka - otkriva izvor

Dragan Đurić, ubica male Tijane Jurić (15) u zatvoru je potpuno je psihički pukao. On je emotivno rastrojen, slabo komunicira sa stražarima, a kad mu u posetu dođu članovi porodice, obavezno plače.

Kako prenosi "Informer", njega jednom nedeljno u zatvoru posećuje majka Makivija.

- Njihov susret je mučan i za gledanje jer je ona i dalje u šoku zbog optužbe da joj je sin monstruozni ubica. Svaki put kad mu ona dođe, prvo ga pita kako mu je i da li izdržava... Dragan joj nevoljno odgovara, a posle ide period kad oboje zaćute i gledaju u jednu tačku. Onda on počinje da plače, a za njim i majka - otkriva izvor.

Kada je Uhapšen, Đurić je na saslušanju bio potpunohladnokrvan, bio je smiren i nije pokazivao kajanje. Prilikom psihijatrijskog veštačenja na trenutke je odavao utisak da pokušava da odglumi ludilo, bio je ugaćama, na silu se smejao, pričao da je imao seks sa dečacima i devojčicama, da je bio u vezi sa udatim ženama, ali nije odavao detalje.

Danas se na njegovom licu vide očaj i beznađe. Sa naporom obavlja i osnovne obaveze, kao što su ustajanje, spremanje kreveta i šetnja.

- Samo oni koji vode taj predmet mogu da kažu da li boluje od šizofrenije ili ne, da li se folira. A kada je reč o psihijatrijskoj bolesti, ona može da se pojavi u jednom trenutku u životu, ali i da se povuče - kaže psihijatar Ljiljana Milivojević.

(Telegraf.rs)