ISPOVEST RONIOCA: Dvojica mladića i devojka iskočili su dok je auto padao u Dunav!

Automobil je stao na sva četiri točka. Sva vrata su bila zatvorena i svi prozori su bili celi, osim šoferšajbne koja je naprsla. Očigledno je da su se mladići koji su se spasili, Dušan Jovanović, i Luka Višnjić (18), kao i devojka Milica Jokić (18) izvukli iz automobila dok je on još padalo u vodu - kažu ronioci koji su izvukli BMW smrti

Foto: Tanjug/ Srđan Ilić

Automobil koji je u subotu ujutru sleteo na Adi Huji policijski ronioci pronašli su na oko 15 metara od mesta gde je uleteo u Dunav.

- Automobil je stao na sva četiri točka. Sva vrata su bila zatvorena i svi prozori su bili celi, osim šoferšajbne koja je naprsla. Očigledno je da su se mladići koji su se spasili, Dušan Jovanović, i Luka Višnjić (18), kao i devojka Milica Jokić (18) izvukli iz automobila dok je on još padalo u vodu. Jovanović na vrata vozača, Višnjić na vrata suvozača, dok je Milica sedela pozadi u sredini i pri padu je preletela na prednji deo automobila i tako se izvukla. Vrata su se onda, pod pritiskom vode zatvorila - pričaju ronioci za “Blic”.

Prizor koji su zatekli kada su došli do vozila nikada neće zaboraviti.

- Vozilo smo zatekli na osam metara dubine. Unutra, na zadnjem sedištu bila su tela Nemanje Antića (18) i Anastasije Stajić (18). Jedan ronilac je otvorio vrata i tako izvukao tela. Zadnje sedište je bilo skroz oboreno. Znali smo da je tamo i telo mladića Miloša Jankovića (20) koji je bio u gepeku. Ronilac koji je bio unutra napipao je njegovo koleno. On se očigledno jako borio za život tako da je udarcima i oborio sedište. Njegovo telo iz gepeka je izvučeno tek kada je duzalicom BMW izvučen na obalu - pričaju ronioci.

BMW sa šestoro mladih uleteo je u Dunav u petak u 3.50 ujutru na Adi Huji. Iz potopljenog automobila osim vozača uspeo je da izađe sa suvozačkog mesta Luka Višnjić (20), sin Olje Bećković, koji se oporavlja, kao i Milica Jokić (18).

Vozač Dušan Jovanović je iz Višnjičke ulice skrenuo ka Adi Huji. Izuzetno velikom brzinom, vozio je ka šetalištu. Izgubio je kontrolu nad automobilom, nije uspeo da skrene desno ka restoranu, već je uleteo pravo u Dunav. Rezultati analiza pokazuju da Jovanović nije bio pod dejstvom narkotika.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)