Devojčici kojoj je kišobran probio oko i mozak, razredni spasio život!

Postoje kontradiktorne informcije o tome kako se zapravo dogodila ova nezgoda, jer deca govore različito o incidentu, pa se svi u Solinu nadaju da će policijska istraga rasvetliti događaj

U školi u Solinu desila se strašna nesreća kada se tokom obične dečije igre maloj devojčici zario kišobran u oko, pri čemu joj je probijena lobanja i mozak. Njoj je život spasio razredni starešina koji je zatekao u nesvesnom stanju, a potom preneo u kuhinju i tamo je oživeo.

- Danas nam je i teže nego juče. Iza nas je besana noć. Svi smo u šoku, ne možemo da verujemo šta se dogodilo u našoj školi - rekao je direktor Osnovne škole "Vjekoslav Parać" Đuro Baloević. Učenica prvog razreda je teško povređena nekoliko minuta pre početka nastave.

Nesreća se dogodila u razredu tri minuta pre 8 sati. Razredni je spasio devojčicu, zatekao ju je u besvesnom stanju. Došla je, srećom, sebi, prodisala je. Povratila je, pa je pretila opasnost da se ne uguši. Hitna pomoć stigla je nikad brže, za pet minuta bili su tu - dodao je Baloević.

On ističe da postoje kontradiktorne informcije o tome kako se zapravo dogodila ova nezgoda, jer deca govore različito o incidentu. Zbog toga se uprava škole i porodice učenika nadaju da će policijska istraga rasvetliti okolnosti.

- Pričali smo s roditeljima dečaka koji je otvarao kišobran. Sugerisali smo da bi bilo dobro da ostane kući. I on je u teškom stanju. Razred je danas na nastavi, a u školu je stigao i krizni tim ministarstva koji sada razgovara sa decom. Sve nas je ovo teško pogodilo - rekao je direktor škole u kojoj se dogodio incident.

Devojčica je odvezena u splitsku bolnicu u izuzetno teškom stanju, ali joj je sada stanje nepromenjeno, što je dobar znak. Ona se nalazi u indukovanoj komi, pa zbog krvarenja moždane opne nije mogla da se izvede operacija.

- Roditelji nikoga ne osuđuju. Nažalost, dogodilo se u dečjoj igri i nestašluku. Nadamo se najboljem i potpunom oporavku. I Županija i gradonačelnik Solina Blaženko Boban ponudili su pomoć. Imali smo sličan slučaj u Srednjoj ekonomskoj školi u Splitu. Učenik je hteo  da dohvati pernicu, pa je pao sa četvrtog sprata. Probudio se iz kome i sada je na oporavku - rekao je pročelnik  Zdravko Omrčen koji je posetio devojčicu i njene roditelje u bolnici.

(Telegraf.rs/ Izvor: Jutarnji.hr/ Foto:ilustracija)