ALHEMIJA BALKANA: Saznajte koja beogradska kafana je najpopularnija i šta je rekao legendarni Dragan Džajić! (VIDEO)

"Madera" je godinama bila jedna od najpopularnijih beogradskih kafana i Goran Milić je u ovoj epizodi okupio glavne "Maderaše" i pitao ih o čemu su oni razgovarali u poslednjih tridesetak godina

U sedmoj epizodi serijala "Alhemija Balkana", autora Gorana Milića, koja se emituje na Al Džaziri saznajemo da je za Beograđane, Novosađane, ali i stanovnike drugih gradova kafana više od života.

To je mesto njihovog redovnog okupljanja, prožimanja misli, ideja, artikulisanja pobune, dogovaranja poslova, pričanja viceva, kao i provoda uz nerazumne količine alkohola.

"Madera" je godinama bila jedna od najpopularnijih beogradskih kafana i Goran Milić je u ovoj epizodi okupio glavne "Maderaše" i pitao ih o čemu su oni razgovarali u poslednjih tridesetak godina.

Autora ovog serijala je zanimalo kako su u Maderi uspevali da slave Pravoslavnu novu godinu, dok je svima to bilo zabranjeno. Pitao ih je kako su se menjale političke opcije i kako su se presvlačili kaputi.

Ekipa Al Džazire bila je na beogradskoj "Marakani" i snimila trofeje koje je godinama unazad osvajala Crvena Zvezda.

Razgovarao je i sa Draganom Džajićem, poredeći sadašnju Crvenu zvezdu, koju muče finansijski problemi, sa ondašnjim vremenima.

Pogledajte celu epizodu:

(Telegraf.rs)