Kostić: Dajte mi EPS ili Železnice Srbije i imaćete profit!

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić je izjavio da bi za šest meseci napravio profitabilnu firmu od EPS-a ili Železnica, pod uslovom da političari ništa ne pitaju

Vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić izjavio je danas da bi od Elektropivrede Srbije (EPS) za šest meseci napravio profitabilnu firmu, kada bi mu to država dopustila.

- Dajte mi EPS ili Železnice Srbije na šest meseci, ali pod jednim uslovom, da mi političari sede iza leđa i ništa ne pitaju i imaćete profit na kraju godine - izjavio je Kostić u sedištvu Asocijacije medija, na seminaru za novinare o društveno odgovornom poslovanju.

Prema njegovim rečima, to je veoma jednostavno, jer od 35.000 zaposlenih u EPS, 10.000 radi u administraciji. Ista situacija je sa RTB Bor, koji bi svaki privatnik vrlo brzo preokrenuo, za razliku od sadašnjeg dugogodišnjeg menadžmenta, koji je "zaseo u nešto što mi svi plaćamo", ukazao je Kostić.

On je ocenio da od 500 preduzeća u restrukturiranju, za 100, odnosno 20 odsto njih, ima mnogo potencijalnih kupaca, dok će za ostalih 400 morati "svećom da se traže".

- Ali, hajde bar tih 100 rešimo - rekao je Kostić i pitao novinare kad počinje prodaja, pošto on to ne zna.

Kostić je rekao da bi prihvatio da u jednoj takvoj firmi preuzme odgovornost da ličnim autoritetom i znanjem natera to preduzeće da ide putem kojim on smatra da bi trebalo, a ne da bude direktor.

Kao uspešan biznismen u Srbiji, Kostić je izjavio da nema baš dobre preporuke stranim investitorima da dođu i ulažu u Srbiju. Upitan o zalaganju premijera Aleksandra Vučića, koji poziva investitore da dođu u Srbiju, Kostić je rekao:

- Sve što je premijer naveo u ekspozeu, potpisujem kao da je moje, ali ako me pitate kako i s kim on to planira da sprovede, imam drugačije mišljenje - rekao je Kostić.

(Telegraf.rs / Fonet)