KOMANDOSI NISU USPELI DA MU POMOGNU: Al Kaida ubila američkog novinara (VIDEO)

Američki novinar je bio talac pripadnika Al Kaide skoro godinu dana, dok se nije pojavio dramatični snimak na kome je molio za pomoć. Akcija spasavanja nije uspela, i teroristi su ga pogubili

Američki novinar Luk Samers (33) ubijen je tokom akcije spasavanja, kada su američke snage očajnički pokušale da ga spasu iz zarobljeništva Al Kaide u Jemenu. Teroristi su dali rok od tri dana kao poslednji poziv pred njegovo pogubljenje, na šta su komandosi morali da reaguju što brže.

- SAD snažno osuđuju varvarsko ubistvo Luka Samersa od strane terorista Al Kaide tokom akcije spasavanja. Oni su ranije ove nedelje, postavili video na kome su upozorili da će on biti ubijen u roku od 72 sata. I druge informacije su ukazivale na to da je njeov život u opasnosti. U ime američkog naroda, izjavljujem svoje najdublje saučešće porodici i njegovim najbližima - izjavio je predsednik Barak Obama.

On je bio talac ovih otmičara skoro godinu dana, dok se nije pojavio dramatični snimak na kome je molio za pomoć. Na početku se mislilo da je nastradao tokom racije, a svedoci su tvrdili da su čuli američke dronove na noćnom nebu. Međutim, kasnije je utvrđeno da je poginuo prilikom pucnjave iz vatrenog oružja ljudi koji su ga kidnapovali.

- Tražim bilo kakvu pomoć koja može da me izvuče iz ove situacije. Siguran sam da je moj život u opasnosti. Pa, dok sedim ovde, pitam vas, ako nešto može da se učini, neka se odradi što pre. Hvala vam puno - rekao je Somers na snimku.

Takođe, porodica američkog novinara, brat Džordan i majka Paula, snimili su sličnu molbu, kojom su se obratili otmičarima u Jemenu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: abcnews.go.com)