GDE ĆE MU DUŠA? Ukrao novac iz manastira Ostrog!

Danilovgradska policija uhapsila je N. G. (35) iz Nikšića koji je, kako se sumnja, iz Donjeg manastira Ostrog ukrao 1.500 evra

Danilovgradska policija uhapsila je N. G. (35) iz Nikšića koji je, kako se sumnja, iz Donjeg manastira Ostrog ukrao 1.500 evra! On je, kako se pretpostavlja, u noći između 6. i 7. decembra ušao u Crkvu Svete Trojice, tako što je odvalio vrata celivaonice, a potom obio metalnu kutiju u kojoj je bilo 1.500 evra. Uzeo je novac i pobegao.

Službenici Odeljenja bezbednosti Danilovgrad su, kako navode po obaveštenju o pljački, o događaju upoznali zamenika osnovnog državnog tužioca u Podgorici i izišli na mesto pljačke, gde je i izvršen uviđaj.

- Uzeti su tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi veštačenja. Sveukupne policijske aktivnosti, koje su preduzete radi rasvetljavanja nemilog događaja, dovele su do identifikovanja osumnjičenog - N. G., koji je ubrzo uhapšen - saopšteno je iz Uprave policije.- On je juče uz poseban izveštaj kao dopunu krivične prijave, priveden zameniku osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično delo.

Ovo nije prvi „udar“ lopova na svetinje, pa je početkom godine uhapšen Cetinjanin D. R.(36) koji je „operisao“ na Cetinju. On je u januaru ove godine ušao u Crkvu Svetog Jovana Krstitelja u naselju Bajice - Cetinje, iz koje je ukrao posrebreni krst i više drugih crkvenih predmeta, kao i novac.

(Telegraf.rs/Novosti.rs)