Kinezi će nam graditi još jedan most na Dunavu

Kinezi će dobiti poziv da se uključe u projekat auto-puta Beograd-Temišvar, a sa investitorima će se razgovarati i o koncesiji na deonici puteva Surčin-Obrenovac i Preljina-Požega

Drugi most na preko Dunava u Beogradu, drumsko-železnički most u blizini Vinče, gradiće najverovatnije kineska firma "China road and bridge corporation" koja je napravila i most Zemun-Borča. Investicija će koštati oko 480 miliona evra.

Kako piše "Informer", na Samitu Kine i 16 zemalja centralne i istočne Evrope, pored projekata pruge Beograd-Budimpešta i novog bloka TE "Kostolac", razmatraće se i izgradnja mosta kod Vinče koji bi bio deo obilazne teretne pruge Beograd-Beli Potok-Vinča.

Kinezi će dobiti poziv da se uključe u projekat auto-puta Beograd-Temišvar, a sa investitorima će se razgovarati i o koncesiji na deonici puteva Surčin-Obrenovac i Preljina-Požega.

Ekonomista Mlađen Kovačević smatra da je stanje u našoj infrastrukturi loše i da su nam potrebna ulaganja.

- Ne možemo sami da investiramo u obnovu infrastrukture. Zato je potrebno da kroz koncesije i jako povoljne kredite napravimo neki dogovor sa kinezima. Veoma je važno da vodimo računa o zaduživanju jer već imamo veliki dug - rekao je Kovačević.

(Telegraf.rs)