Ne biste verovali šta Srbi najviše naručuju za kućnu dostavu! (INFOGRAFIK)

Prema podacima istraživanja servisa Donesi.com, stanovnici Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore prilično su ujednačeni po pitanju jela koja naručuju, ali između njih ipak postoje određene razlike

Prema iznenađujućim podacima istraživanja globalnog servisa za naručivanje hrane putem interneta Donesi.com, Srbima je najomiljenija hrana pomfrit, a ne ćevapi.

Stanovnici Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore prilično su ujednačeni po pitanju jela koja naručuju, ali između njih ipak postoje određene razlike.

Prema podacima iz istraživanja, Srbi posle pomfrita najviše naručuju picu i palačinke sa nutelom, dok su top tri jela u BiH i Crnoj Gori takođe skoro identična kao u Srbiji, samo se umesto palačinke nalaze - ćevapi!

Zašto toliko volimo brzu hranu?

 

Istraživanje je pokazalo da je naš region, kada je u pitanju kućna dostava hrane, prilično sličan Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i Poljskoj u kojima je prvi izbor pica, dok se u Bugarskoj najviše naručuje pileća supa.

Stanovnici Rumunije najviše se razlikuju od suseda i imaju nešto zdravije navike u ishrani pa najčešće naručuju nudle od povrća.

(Telegraf.rs)