Uvodi se smrtna kazna u Francuskoj zbog masakra u Parizu?

Predsednik francuskog Nacionalnog fronta Marin Le Pen najavljuje da će uvesti smrtnu kaznu, ako pobedi na predsedničkim izborima 2017. godine

"Verujem da treba da postoji smrtna kazna. Uvek sam govorila da ću francuskim građanima omogućiti da se o tome izjasne na referendumu", navela je Le Peneova za televizijski kanal "Frans 2". Le Penova ističe da je krvavi napad u Parizu - "teroristički napad islamskih fundamentalista".

- To nije prvi napad u Francuskoj proteklih sedmica. Toga je bilo ne samo u Francuskoj, već i u drugim zapadnim zemljama poput Kanade i Veliku Britanije - navodi Le Penova.

Nacionalni front Marin Le Pen trenutno je među vodećim francuskim strankama, a ona, prema svim anketama, ima velike šanse da uđe u drugi krug predsedničkih izbora za dve godine.

Marin Le Pen se zalaže za, kako to često navodi, odbranu Francuske od islamske opasnosti, za istupanje Francuske iz NATO i za kontrolu priliva imigranata. Takođe, Le Penova je evroskeptik i smatra da bi za Francusku bilo najbolje da preispita svoje članstvo u EU.

(Tanjug / Izvor: Tanjug)