HOĆE DA NAS POROBE: Na novoj mapi Islamske države i Srbija deo kalifata (FOTO)

Džihadisti koji se bore u Siriji i Iraku su objavili mape teritorija koje planiraju da osvoje u narednih pet - šest godina. Na jednoj od njih vidi se da je prostor Srbije zamišljen kao deo Islamske države

Islamska država (ID), najpoznatija teroristička organizacija na svetu koja je u drugi plan uspela da baci i Al Kaidu, objavila je nove mape svog budućeg kalifata. Na toj mapi i Srbija je obojena u crno.

Džihadisti koji se bore u Siriji i Iraku su objavili mapu teritorija koje planiraju da osvoje u narednih pet - šest godina, prenosi radiosarajevo.ba.

Islamski kalifat, sa zakonima strogog šerijata, obuhvata severnu i centralnu Afriku, pa čak i deo Kine. U granicama kalifata je kompletan Bliski istok. Islamska država želi i Krim, kao i kompetan Balkan, dobar deo Mađarske i Austrije. Zanimljivo je da su džihadisti i Španiju, koju zovu "Andalus", obojili u crno.

Ova teroristička organizacija je bila vrlo aktivna u prošloj godini. Osvojili su nekoliko većih gradova, a izveštaji iz celog sveta govore da se veliki broj ljudi odlučuje da se priključi ID-ovim snagama.

OVDE možete pogledati nekoliko mapa koje pojašnjavaju način delovanja ove organizacije. Na jednoj od njih vidi se da je prostor Srbije zamišljen kao deo Islamske države.

(Telegraf.rs)