DŽIHADISTI OPET KOLJU: Platite nam 200 miliona dolara za 72 sata ili UBIJAMO Japance!

Džihadisti Islamske države objavili su danas video snimak, sa zahtevom da im se plati otkupnina od 200 miliona dolara u naredna 72 sata ili će ubiti dvojicu talaca Japanaca

Džihadisti Islamske države objavili su danas video snimak, sa zahtevom da im se plati otkupnina od 200 miliona dolara u naredna 72 sata ili će ubiti dvojicu talaca Japanaca. Video snimak je objavljen na vebsajtu pobunjenika povezanih sa Islamskom državom.

Na snimku se vide dvojica talaca u narandžastima odelima, a ekstremisti su ih identifikovali kao Kendži Goto Džogoa i Harunu Jukavu.

Muškarac koji je zatražio otkup zvučao je kao Britanac umešan u ostala obezglavljivanja talaca koje je kidnapovala Islamska država i koja kontroliše trećinu iračke i sirijske teritorije, prenela je agencija AP.

On je rekao da su Japanci oteti zbog podržavanja vojnih akcija Zapada protiv Islamske države.

- Ponosno ste donirali 100 miliona dolara za ubijanje naših žena i dece, za uništavanje muslimanskih kuća - rekao je pobunjenik.

Pripadnici Islamske države su ranije ubijali taoce iz država Zapada, ali ovo je prvi put da su pretili da će pogubiti Japance.

(Telegraf.rs / Tanjug)