Torcida Sandžak na ulicama zbog proroka Muhameda!

Navijači Novog Pazara, pripadnici grupe Torcida Sandžak, u petak će organizovati šetnju centralnim ulicama u znak protesta za objavljivanje karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku "Šarli Ebdo"

Navijači Novog Pazara, pripadnici grupe Torcida Sandžak, u petak će organizovati šetnju centralnim ulicama u znak protesta za objavljivanje karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku "Šarli Ebdo", ali i u drugim medijima.

U pozivu, koji su navijači poslali svim muslimanima i dobre volje, piše da je okupljanje na centralnom gradskom trgu u petak posle džume namaza, najvažnije islamske molitve, piše Blic.

- Na miran i dostojanstven način, kako dolikuje veri i muslimanima, ustanimo svi zajedno protiv nepravde i zuluma. Poručimo svima onima koji ne dele naša uverenja - stop vređanju tuđih osećanja, stop islamofobiji i stop anarhiji. Živimo jedni sa drugima, ne jedni protiv drugih - stoji u proglasu Torcide.

Oni su dodali i da skup nema nikakvu političku ili bilo koju drugu pozadinu i apeluju da se ova mirna šetnja ne zloupotrebljava.

Osim njih, poziv za protestnu šetnju uputio je i Muslimanski omladinski klub koji deluje pri Islamskoj zajednici u Srbiji na čijem čelu je Mevludin Dudić.

- Šetnjom za Poslanika, pokažimo koliko nam je stalo do njega i istine kojuje širio. Kažimo stop skrnjavljenju lika poslednjeg božjeg poslanika - navodi se u saopštenju ove organizacije.

(Telegraf.rs)