Ženu pregazio damper od 150 tona, preko njenog tela kamion prešao nekoliko puta!

Slavuja Stanić (53) je radila u majdanpenačkom Rudniku bakra u drugoj smeni na odvodnjavanju rudnika. Jedan od vozača je na trasi kojom prevoze rudu primetio "neobičnu gomilu blata", ali se još uvek ne zna kako je nesrećna žena stradala

Pod još uvek nerazjašnjenim oklonostima, radnicu majdanpečkog rudnika bakra Slavuju Stanić (53), pregazio je teški kamion-damper nosivosti 150 tona.

Na površinskom kopu Rudnika bakra Majdanpek, u noći između srede i četvrtka, dogodila se teška nesreća u kojoj je tragično nastadala Slavuja Stanić (53), rukovalac pumpne stanice s dugogodišnjim iskustvom. Nesrećna žena radila je u drugoj smeni na odvodnjavanju rudnika, a njen nestanak primetile su kolege koje su na posao došle sat vremena pre ponoći.

Pošto je nisu zatekli na radnom mestu, a nije bilo ni njenog izveštaja o radu u prethodnoj smeni, slučaj je prijavljen nadležnima u Rudniku. U isto vreme, na rudarskom putu između pumpne stanice i operative, na trasi kojom teški kamioni prevoze rudu do drobljenja, jedan od vozača dampera primetio je "neobičnu gomilu blata" na putu i jednu čizmu.

Pretpostavlja se da su preko tela nesrećne žene kamioni prešli nekoliko puta.

O teškoj tragediji odmah su obavešteni tužilaštvo, policija i rudarska inspekcija, a okolnosti ove nesreće će razjasniti istraga.

Uviđaj je u toku.

(D. V.)