GLAD, BEDA I STRAH: Ovako deca žive u podzemnim skloništima u Donjecku (FOTO) (VIDEO)

Po podrumima živi više od dve stotine ljudi, uključujući oko 50 dece. Mališani žive u teškim uslovima a žale se da se ne sećaju kad su se poslednji put igrali napolju

Rezultat borbi koje se vode u Ukrajini su siromaštvo, glad, beda i strah među preživelima. "Skaj njuz" je snimio prilog o porodicama koje svoj život provode skriveni u skloništima u Donjecku.

Neke od porodica žive u podzemnim skloništima od jula, a iz njih ne izlaze i dalje jer su preplašeni. Takođe, prisutan je strah da puste decu da se igraju napolju ili idu u školu.

Po podrumima živi više od dve stotine ljudi, uključujući oko 50 dece. Mališani žive u teškim uslovima, a žale se da se ne sećaju kad su se poslednji put igrali napolju.

- Deca izlaze napolje na pet minuta maksimalno i to čisto da udahnu malo svežeg vazduha - izjavila je Bika Makeva majka devojčice (11).

UNICEF je uspeo da svim ljudima u skloništu obezbedi higijenske pakete i hranu, a deca su dobila i igračke.

Većina ljudi je i dalje u skloništima jer se plaši da se vrati u svoje domove. Neki su pokušali da odu do svojih stanova, međutim, oni su u raketnim napadima skroz uništeni.

Među ljudima vladaju glad, strah i nemaština jer nemaju plate i penzije. Oni trenutno žive od tuđe pomoći i na tome su beskrajno zahvalni.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: news.sky.com)