SVAKA ČAST: Na donatorskoj večeri prikupljeno 100.000 evra za najugroženije mališane!

Ministar Aleksandar Vulin je bio domaćin večere i zahvalio je svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji

Donatorska večera za pomoć deci u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu i Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju "Sremčica", održana je u četvrtak uveče u Beogradu i tom prilikom je prikupljeno oko 100.000 evra u novcu i robi.

Domaćin Donatorske večere bilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, uz podršku Ministarstva privrede i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Alekasandar Vulin reako je da su donatori pokazali da brinu o deci i omladini.

- U vremenu kada imamo malo vremena i za ono do čega nam je najviše stalo, a to su soptsvene porodice, vi ste odvojili svoje vreme da budete ovde - rekao je Vulin donatorima u hotelu "Falkenštajner".

On je istakao da se snaga društva ne meri po tome koliko su uspešni oni najuspešniji, već kako žive najslabiji kojima je pomoć najviše potrebna.

- Uz uspeh ide odgovornost, a uz odgovornost ide i humanost - reako je Vulin.

Ministar privrede Željko Sertić istakao je da svaki dinar uložen u mališane, kojima je pomoć potrebna, nije samo materijalna vrednost već je više od toga.

- Mnogo je važnija sreća koju ste udahnuli toj deci, jer kada vam se to dete nasmeje ili vas poljubi, videćete koliko je ta sreća velika - rekao je Sertić.

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić zahvalila se donatorima "što su u izazovnim vremenima dali svoj doprinos".

- Kroz odnos prema slabijima pokazujemo koliko smo zreli i koliko smo ljudski napredovali - rekla je Matićeva.

Donatorskoj večeri su prisustvovali brojni predstavnici domaćih i stranih kompanija koje posluju u Srbiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)