NOVI POKOLJ: Ubijeno 109 pripadnika Boko Harama (VIDEO)

Nigerijska islamistička grupa Boko Haram prvi put je danas izvela napad na susedni Niger gde se na njihovoj meti našao grad Boso

Pripadnici vojske Nigera ubili su 109 islamista iz nigerijske grupe Boko Haram koja je danas prvi put izvela napad na svog suseda i na grad Boso, saopštila je vojska Nigera.

U borbama su takođe poginula četvorica vojnika iz Nigera kao i jedan civil, preneo je AFP. Sukoba između vojske Nigera i Boko Harama je bilo i u gradu Difa gde su dva vojnika nestala a 17 ih je ranjeno, saopštio je ministar odbrane Nigera.

Kako je preneo BBC, ovo je drugi napad pripadnika Boko Harama na jednu susednu zemlju, nakon što su u sredu napali i Kamerun.

U napadu na grad Fotokol u Kamerunu islamisti su, kako navode svedoci, ubili najmanje 70 ljudi.

U pobuni koju je pokrenuo Boko Haram život su do sada izgubile hiljade ljudi, a raseljeno je više od milion u proteklih šest godina, podsetio je BBC.

Islamisti Boko Harama kontrolišu veliki deo severoistočne Nigerije, a susedne zemlje su obećale da će poslati vojsku kako bi pomogle u borbi protiv ekstremista Boko Harama koji sada napadaju i svoje susede.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug)