SNEG OTKRIO DILERE: Zašto su policiji sumnjivi topljeni krovovi? (VIDEO)

Zbog uslova u kojima marihuana treba da se gaji, mnogi proizvođači koriste krovove kuća za svoje zasade. Nekima od njih se to nije isplatilo

Iako je Holandija država koja važi za zemlju sa najliberalnijim politikom o konzumiranju marihuane,  i tamo postoje oni koji ilegalno uzgajaju opijate, a njihov pravi neprijatelj je sneg.

One kuće koje imaju manjak snega na pojedinim delovima krova neretko su pod prismotrom policije, jer sumnjaju da se u njima ilegalno uzgaja marihuana.

Tako je pre nekoliko dana u Holandiji policija otkrila veliku količinu droge i to zahvaljujući čudno otopljenom snegu na krovu jedne kuće.

Pošto uzgoj marihuane zahteva daleko veće temperature od prosečnih u kućama, a ako se plantaža još nalazi u potkrovlju i to po zimi, tim lakše će biti otkrivena. Nekoliko dana ranije, policija je otkrila i farmu marihuane u jednoj spavaćoj sobi u gradu Zutphenu.

Inače, u ovoj zemlji je dozvoljeno da se u stanu uzgaja do pet stabljika marihuane, a dozvoljeno je sa sobom da se nosi pet grama kanabisa.

(Telegraf.rs)