KAPETAN KUKAVICA ZAPLAKAO: Dobio 16 godina zatvorske kazne! (VIDEO)

Kapetan broda Kosta Konkordija je osuđen za višestruko ubistvo iz nehata, izazivanje nesreće i napuštanje broda pre nego što je utvrdio da su svi putnici na sigurnom

Kapetan Frančesko Sketino, koji je 2012. godine nasukao Kosta Konkordiju u blizini ostrva Gilio, zaplakao je u sudnici uoči izricanja presude. Sud u Grosetu osudio je kapetana broda Kosta Konkordija Frančeska Sketina sa 16 godina zatvora zbog višestrukog ubistva, izazivanje brodoloma i napuštanje broda, iako je tražena kazna od 26 godina.

U završnoj reči, Sketino je tvrdio da je postao žrtveni jarac. On je dodao da je izložen medijskom linču tokom kojeg je njegova uloga pogrešno prikazana i "sva odgovornost za taj incident svaljena na njega, bez obzira na istinu".

Osramoćeni "kapetan kukavica" je u januaru 2012. godine sa devojkom iz Moldavije u naručju, neopreznim manevrom nasukao gigantski brod i ubio 32 osobe. Pritom se nije držao pravila "kapetan poslednji napušta brod", već je među prvima tražio spas u čamcima sa spasavanje.

Tužilac Marija Navaro je tokom suđenja rekla da je Sketino odgovoran za višestruko ubistvo iz nehata, izazivanje nesreće i napuštanje broda pre nego što je utvrdio da su svi putnici na sigurnom.

Navaro je u svom završnom govoru istakla da je suđenje pokazalo kako je Sketino "razmišljao isključivo samo o sebi" i da se spasao "a da nije pokvasio ni cipele".

- Poslednje tri godine sam proveo u medijskoj mašini za mlevenje mesa. Ne mogu ni da vam opišem što sam sve proživeo. Sva odgovornost je stavljena na moja leđa, iako je to daleko od istine - pričao je Sketino i briznuo u plač.

- Ja sam namerno odabrana žrtva, samo kako bi se sačuvali ekonomski interesi - dodao je.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor:rs.n1info.com/jutarnji.hr)