GDE ĆE IM DUŠA? Pas Medo osuđen da ne laje, pa pao u depresiju!

Opštinski sud u Puli, iako ima čak 4.805 nerešenih predmeta, našao je vremena da jednog psa Medu osudi na tišinu. Komunalna policija za svako njegovo lajanje vlasniku naplaćuje kaznu od skoro 4.800 dinara

Pas kojem je sud odredio da ne sme da laje, Medo iz Peroja kod Vodnjana u Hrvatskoj, pao je u depresiju jer mora da provede 12 sati u šupi, kako noću ne bi lavežom ometao komšije dve kuće dalje, koji su i pokrenuli sudski spor.

Komunalci pišu vlasniku Blažu Šimunoviću za svako lajanje kaznu od 4.800 dinara, a do sada su, kako navodi Rtl.hr, napisali već četiri kazne.

Mišljenje veterinara je da zatvaranje psa u šupu 12 sati dnevno može imati negativne uticaj na zdravlje Mede, koji već sad jede manje nego inače. Oni, takođe, ukazuju da pas mora da obavi nuždu i da zbog 12-satnog suzdržavanja može dobiti urinarnu infekciju. Tu su i psihičke posledice, kažu veterinari.

- Dokle će to trajati, dok ne crkne? Ja ne znam kako to može tako da funkcioniše - rekao je za Rtl.hr Šimunović.

Hrvatski portal takođe ukazuje da je Opštinski sud u Puli, iako ima čak 4.805 nerešenih predmeta, našao vremena da Medu osudi na tišinu.

(Telegraf.rs / Izvor: rtl.hr)