PILOT KOJI SE UBIO OSTAVIO JE TRI OPROŠTAJNA PISMA: Evo šta ga je nateralo da digne ruku na sebe!

Jedno pismo je napisao supruzi, drugo starijem sinu, a treće ljudima kojima je dugovao novac

Pilot "miga" koji je pre tri dana sebi pucao u glavu u kadi, u svom stanu na Banovom brdu, u oproštajnim pismima, koje je ostavio supruzi, starijem sinu i ljudima kojima je dugovao novac, poručio je da "odlazi".

Prema nekim informacijama, sumnja se da je pilot probao da se izvuče iz dugova trgujući na berzi, budući da mu je plata nedavno bila smanjena i nedovoljna da vrati dugove.

Mesečna primanja pilota u rangu Aca Petrovića posle smanjenja bila su oko 80.000 dinara. Ona mogu biti uvećana dodacima za dežurstva i dnevnicama, ali ti dodaci nisu veći od 15.000 dinara.

- Bio je jako dobar čovek. Pomagao je i u školi. Svi su u šoku i ne znaju šta se dogodilo. Znamo samo da je imao kredit i da mu je plata nedavno smanjena - kažu nastavnici pilotovo troje dece, koji su juče posetili njegovu porodicu.

Komšije ovog pripadnika Vojske Srbije, iz Lješke ulice, navode da su ga znali samo iz viđenja, jer se sa porodicom doselio u njihovu zgradu pre tri meseca.

- Nedavno su renovirali stan. I njegovu ženu i decu smo sretali samo u prolazu - pričaju komšije Petrovića.

Nastradali major važio je za iskusnog pilota. Leteo je na lovcu "mig - 21". Rodom je bio iz Novog Pazara, a do 1999. služio je u lovačkom puku, koji je bio baziran na prištinskom aerodromu Slatina.

Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da je Aco Petrović prošao sve testove kojim je bio podvrgnut.

- On je na poslednjem testiranju krajem 2014. imao dobre rezultate na psihološkom testiranju. Nije bilo nikakvih indicija da je sklon suicidu. U jedinici se normalno ponašao, imao odlične odnose sa kolegama i regularan put napredovanja - istakao je Gašić, koji nije želeo da komentariše motive ove tragedije.

(Telegraf.rs/Izvor: Blic)