MRAK, PUSIĆ I BAUK: Ovo su najsmešnija prezimena hrvatskih političara!

Radi se o tome da su to zapravo prezimena članova vlade Hrvatske. Premijer Zoran Milanović na sednicama ima ministre koji imaju, slobodno možemo reći, neobična prezimena

Bauk je rekao Mornaru da će Zlatar i Mrak doći uskoro. A Pusićeva je na to samo klimala glavom. Ako mislite da je ovde reč o junacima nekog crtanog filma, varate se.

Radi se o tome da su to zapravo prezimena članova vlade Hrvatske. Premijer Zoran Milanović na sednicama ima ministre koji imaju, slobodno možemo reći, neobična prezimena.

Jedan od ministara je Arsen Bauk, pored njega tu je i ministar obrazovanja i sporta koji se preziva poput čuvenog junaka iz crtanog filma - Mornar. Reč je o Vedranu Mornaru iz Zagreba.

Što se ženskog dela vlade tiče od četiri članice za tri svakako možemo reći da imaju zanimljiva prezimena.

Najpoznatija među njima je ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić, ali dve druge dame se posebno ističu.

Tu je ministarka kulture Andrea Zlatar Violić, ali ipak apsolutni pobednik ove neobične liste je svakako Anka Mrak Taritaš, koja u vladi premijera Milanovića obavlja funkciju ministarke građevinstva i prostornog planiranja.

Da ne zaboravimo, iako nije članica vlade, ali i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović ima prezime koje može da se protumači na poseban, bezobrazan, način.

(Telegraf.rs)