MONSTRUMI IDU U ZATVOR: Vegani kojima je beba umrla zbog izgladnjivanja proglašeni krivim!

Roditelji su tražili od suda da ih pusti na slobodu jer su dovoljno kažnjeni smrću bebe, a imaju još jedno dete o kojem treba da brinu. Međutim, državno tužiljaštvo tražilo je kaznu od po šest i po godina zatvora

Sud u Ljubljani u petak je osudio na po godinu dana i osam meseci zatvora roditelje devojčice koja je pre tri godine preminula zbog neuhranjenosti, koja je imala osam meseci i samo šest kilograma, proglasivši ih krivim zbog zanemarivanja deteta i nemarnog postupanja.

Roditelji su tražili od suda da ih pusti na slobodu jer su dovoljno kažnjeni smrću bebe, a imaju još jedno dete o kojem treba da brinu. Međutim, državno tužiljaštvo tražilo je kaznu od po šest i po godina zatvora.

Roditelji su oboje vegani sa specifičnim načinom života i prehrane koju praktikuju i kod svoje dece, ne dajući im hranu životinjskog izvora. Takođe ne idu na lečenje kod lekara, pa su medicinsku pomoć za bebu zatražili tek kad je bila na samrti.

Tokom sudskog postupka tvrdili su da je njihovo dete bilo zdravo sve do kobnog dana, međutim obdukcija je pokazala da je beba bila dehidrirana, da je imala upalu pluća, slabo prokrvljene organe i zamašćenu jetru i samo nešto više od šest kilograma težine.

(Telegraf.rs / Izvor: N1)