KAO NA FILMU: Opljačkali vozila sa dijamantima vrednim više miliona dolara

Napadači su presreli dva kombija u regionu Burgonja, izbacili vozače i odvezli se u u pravcu Pariza u četiri automobila sa jakim motorima, koje su kasnije žandarmi pronašli spaljena

Grupa nepoznatih napadača opljačkala je prošle noći dva kamiona sa jakim obezbeđenjem koja su prevozila dragulje, na autoputu A6 između Pariza i Liona, i pobegla sa plenom u vrednosti od devet miliona evra, prenose francuski mediji.

Grupa od 15 naoružanih i maskiranih osoba napala je dva kamiona na naplatnoj rampi kod Avalona na autoputu u smeru Pariz-Lion, oko 200 kilometara jugoistočno od prestonice, preneo je francuski kanal "Erop 1". Napadači su presreli dva kombija u regionu Burgonja, izbacili vozače i odvezli se.

U napadu nije otvorena vatra iz oružja i nije bilo povređenih, saopštilo je tužilaštvo u Okseru, navodi AFP.

Razbojnička banda je i dalje u bekstvu, a prema informacijama koje su preneli neki francuski listovi, napadači su pobegli u pravcu Pariza u četiri automobila sa jakim motorima, koje su kasnije žandarmi pronašli spaljena u mestu Oksroa.

Nedaleko odatle, snage reda su pronašle i dva kamiona spaljena u opštini Ken, prenosi list "Mond". Policija je sopštila da niko nije povređen u napadu koji se dogodio rano jutros.

Istražitelji žandarmerije iz Dižona i brigada iz Avalona su zaduženi za istragu i potraga za odbeglim napadačima je u toku, uz podršku vazuhoplovnih snaga žandarmerije.

(Telegraf.rs / Izvor: Associated Press / Tanjug)