Evo zašto ne treba da uvodimo sankcije Rusiji!

- Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da se Srbija sama i na sopstvenu štetu odriče političke i ekonomske koristi koje ima od saradnje s tom zemljom - kažu u SNP

Povodom usvajanja rezolucije Evropskog parlamenta, u kojoj se zvanični Beograd kritikuje zbog odbijanja da se pridruži sankcijama EU protiv Ruske Federacije, Srpska narodna partija (SNP) poziva Vladu da istraje u otporu pritiscima iz Evropske unije i da ne uvede sankcije Rusiji.

- Rusija je danas najveći zaštitnik državnih i nacionalnih interesa Srbije po pitanju Kosova i Metohije i Republike Srpske. U Rusiji imamo najvećeg zaštitnika naših vitalnih ekonomskih interesa. Samo u prošloj godini izvoz prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju porastao je za čak 100 odsto - kažu u stranci Nenada Popovića, pa nastavljaju:

- Uvođenje sankcija Rusiji značilo bi da se Srbija sama i na sopstvenu štetu odriče političke i ekonomske koristi koje ima od saradnje s s tom zemljom. Još gore, uvođenje sankcija Rusiji značilo bi okretanje leđa našem nabližem i najodanijem prijatelju, koji je uvek kroz istoriju bio uz srpski narod.

Zato će Srpska narodna partija, ovog vikenda, širom Srbije, krenuti u akciju prikupljanja potpisa građana protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji.

(Telegraf.rs)