VOZ JE IŠAO 30 NA SAT, MAŠINOVOĐA JE UPALIO SIRENU: Jezivi detalji pogibije Jane (15)

Imala je slušalice u ušima, sve vreme joj je pogled bio oboren i kretala se uz ivicu koloseka. Išla je u susret vozu. Kad joj se približio na dvadeset metara, napravila je iskorak i počela da hoda sredinom pruge u pravcu voza, ali nije podizala pogled

Devojčica Jana Đurić (15) slušala je muziku dok je spuštene glave išla po pruzi Beograd-Bar pravo u susret vozu koji ju je pregazio.

- Naša Jana je obožavala muziku, pevala je po ceo dan i nastradala je sa slušalicama u ušima na pruzi. Nije ni primetila da ide voz - ispričali su Janini prijatelji, koja je nastradala na periferiji Valjeva kada je na nju naleteo voz koji je saobraćao iz Beograda za Prijepolje.

OVO JE ANĐEO KOGA JE PREGAZIO VOZ: Evo zašto je prelazila prugu baš na tom mestu

Još uvek nisu u potpunosti jasne okolnosti pod kojima je Jana nastradala.

- Jana se popela na prugu u trenutku kada je voz bio na udaljenosti od nje oko 100 metara. Imala je slušalice u ušima, sve vreme joj je pogled bio oboren i kretala se uz ivicu koloseka. Išla je u susret vozu. Mašinovođa, koji taj posao radi već 30 godina, odmah je pustio sirenu i počeo je da koči. Međutim, devojčica je, kad joj se voz približio na dvadeset metara, napravila iskorak i počela da hoda sredinom pruge u pravcu voza, ali nije podizala pogled. Iako se voz kretao 30 na čas jer je krenuo sa obližnje stanice, udarac je bio silovit jer je reč o lokomotivi teškoj 120 tona. Telo je raskomadano do te mere da nije bilo moguće obaviti obdukciju. Ostaje nejasno kako nije videla voz - kažu izvori iz istrage.

STRAŠNA NESREĆA: Devojčicu (15) pregazio voz na pruzi Beograd-Bar! (FOTO)

Janini prijatelji navode da je pre škole bila kod momka, koji živi u naselju Gradac.

- Iz kuće je izašla s njegovim bratom, koji je krenuo na posao, ali su se rastali pre mesta nesreće. Jana je krenula u Poljoprivrednu školu, verovatno je nameravala da prepreči put i to ju je koštalo života - navode njeni poznanici.

TRAGEDIJA: Srpska odbojkašica poginula u saobraćajnoj nesreći!

Oni su dodali da je Jana veoma volela muziku, da je bila odana drugarica, dobar đak i sportistkinja. Predpostavlja se da ona nije znala da je ta deonica kod Valjeva puštena u rad nakon deset meseci koliko je bila zatvorena zbog oštećenja u prošlogodišnjim poplavama.

(Telegraf.rs)