Šutanovac: "Kobac" je naša izvozna šansa

Ministar odbrane najavio da će pripadnici Vojske Srbije dobiti nova vozila "hamer" i padobrane. U pančevačkoj fabrici "Utva" premijerno predstavljen avion "kobac"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je nastavak opremanja specijalne brigade Vojske Srbije, uključujući vozila "hamer" i padobrane.

Šutanovac je posle vežbe dela pripadnika te jedinice Vojske Srbije, precizirao da će američka vozila stići tokom leta.

On je podsetio da je ministarstvo u proteklom periodu počelo da po najvišim vojnim standardima oprema specijalnu brigadu, koja, kako je naveo, spada u "najelitnije te vrste na Balkanu".

Prema njegovim rečima, na konkurs za 60 mesta u specijalnoj brigadi javilo se više od 420 kandidata.

Šutanovac je najavio i ulaganja u infrastrukturu kasarne "Rastko Nemanjić" u Pančevu koju koriste pripadnici te jedinice.

On očekuje da će vojni budžet u toku sledeće godine biti kvalitetniji i da će tada biti više novca za opremanje svih jedinica Vojske Srbije, a ne samo specijalne brigade koja je sada među najopremljenijima.

Šutanovac je podsetio i da je ministarstvo pokrenulo postupak za nabavku novih helikoptera koji nisu kupovani više desetina godina, kao i da su u ovoj godini nabavljeni novi avioni "lasta".

Avion "kobac" prvi put u javnosti